Καθυστέρηση στα φρουτάκια του ΟΠΑΠ

vlts froytakia 300x225 Καθυστέρηση στα φρουτάκια του ΟΠΑΠΤο 2013 θα δούμε τα περίφημα πλέον φρουτάκια του ΟΠΑΠ στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πολιτική αστάθεια στη χώρα οδήγησε την διοίκηση του ΟΠΑΠ σε καθυστερήσεις σε ότι αφορά την επιλογή προμηθευτή για τα πρώτα 18,500 μηχανήματα (VLTs), με αποτέλεσμα η προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο του 2012 πρεμιέρα να αναβληθεί μέχρι νεωτέρας. Τα νέα είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της μετοχής του οργανισμού σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από τα 4 ευρώ.

Έχοντας πτώση της τάξεως του 20% στα έσοδα πρώτου τριμήνου 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011, ο ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να εισάγει μια πιο ολοκληρωμένη πρόταση Live Betting (ζωντανό στοίχημα) για το Euro 2012 που διοργανώνεται το καλοκαίρι, με σκοπό να δώσει ώθηση στα κέρδη του. Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, το ζωντανό στοίχημα δέχεται πλέον περισσότερα από τα μισά πονταρίσματα στις διαδικτυακές εταιρείες, με αυξητικές τάσεις, κάτι που δείχνει πόσο δημοφιλές είναι στους παίκτες του στοιχήματος. Ο ΟΠΑΠ έκανε την πρώτη απόπειρα το 2010 με το Μουντιάλ, όπου το ζωντανό στοίχημα επιτρεπόταν μόνο κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, αλλά ο τζίρος δεν ήταν ο αναμενόμενος.

Προσωπική μας άποψη είναι πως ο ΟΠΑΠ έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αν οργανωθεί καλύτερα. Βασική προϋπόθεση είναι να δημιουργήσει μια online πλατφόρμα ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί με τους ίδιους όρους τις διαδικτυακές εταιρείες. Το ζωντανό στοίχημα παίζεται συνήθως από ανθρώπους που παρακολουθούν τα ματς στα σπίτια τους και όχι σε κάποιο πρακτορείο. Θεωρούμε επίσης πως ο ΟΠΑΠ πρέπει να επενδύσει και στο mobile betting, δηλαδή στη δυνατότητα στοιχηματισμού μέσω smart phones, κάτι που πολλές εταιρείες κάνουν ήδη καθώς η μέθοδος αυτή έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης και ανάπτυξης. Αυτά, μαζί με τα φρουτάκια και την αναβάθμιση των πρακτορείων μπορούν να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία και να φέρουν πίσω ακόμα και τους πιο απαιτητικούς παίκτες.